fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Ny kurs: så blir du Youtubeproffs

Publicerad: 19 september 2017, 08:09
Uppdaterad: 19 september 2017, 08:24

Sverige har fått sin första eftergymnasiala Youtube-utbildning.

Ämnen i artikeln:

Youtube

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se


Det är Kalix folkhögskola som har sett till att det numera går att studera till Youtube-expert.

I oktober drar skolan för första gången igång kursen "Youtuber", som riktar sig till de  som vill lära sig göra snygga videoklipp och marknadsföra sig för att nå ut till tittare på internet, rapporterar Sveriges radios Kulturnytt.

– Jag tror verkligen att det här är framtiden och då kommer det finnas ett behov av att det finns de som kan det här, säger Pia Nyberg, lärare i webbföretagande och marknadsföring vid Kalix folkhögskola, i programmet.

Kursen beskrivs som ett svar på det ökade intresset för den sociala plattformen, som konkurrerar ut traditionell tv bland unga. En stor grupp personer jobbar idag heltid med att publicera klipp på Youtube och tjäna pengar genom sponsorer och annonsörer.

Eftersom fenomenet fortfarande är relativt nytt finns det enligt Pia Nyberg ett utrymme för förbättring vad gäller kvalitén på exempelvis innehållet. Till Kulturnytt säger hon att hon tror att youtube-kunskaper kan komma att bli en allt mer viktigt merit på arbetsmarknaden i framtiden.

– Det är ju inte bara att man kan bli en känd och rik Youtuber som är tanken då. Utan också att man även kan arbeta inom olika företag, på en marknadsavdelning till exempel.

Den terminslånga kursen hålls på distans och har plats för femton personer.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev