Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

NY drar igång pro bono-uppdrag

Publicerad: 30 mars 2016, 10:01
Uppdaterad: 30 mars 2016, 11:26

Webbyrån vill hitta en digital plattform som får fler ungdomar att röra på sig, genom att tillsammans med sina branschkollegor slå sina kloka huvuden ihop.


"Vart 5:e barn är överviktigt, 20 procent skolkar från idrotten och till råga på allt har Sverige minst skolidrott i Norden." Så står det på Madhacks hemsida.

NY interactive anser att svenska skolungdomar rör för lite på sig och vill därför ta ett samhällsansvar och göra skillnad genom att bjuda in till ett hackaton, "Madhack", mellan 23-24 april.

– Det var några av oss på NY som såg Gympaläraren med programledaren Kalle Zackari Wahlström på SVT och blev väldigt förskräckta över hur situationen faktiskt ser ut idag, säger Linda Lundström, projektledare för Madhack och fortsätter:

– Vi ville därför göra någonting åt det här och bjuder nu in till ett hackaton, där vi väljer ut utvalda kreatörer och även allmänheten. Så vem som helst kan komma så länge man jobbar som bland annat art dictor, copywriter, kommunikatör eller liknande.

Under två dagar kommer alla involverade delas upp i lag. Sista dagen får varje lag pitcha sin idé framför juryn som sedan utser den bästa lösningen. Tanken är att lösningen som vinner kommer utformas, i app-format eller dylikt.

– Vi har fått några intresseanmälningar redan och hoppas på att vi får ihop 40 deltagare, säger Linda Lundström.

Mer om NY Interactive

Johanna Holmgren

johanna.holmgren@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.