Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Ny app ska sammanföra flyktingar och svenskar

Publicerad: 17 November 2015, 06:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:21

Telenor sponsrar mötesappen "Welcome!" som utvecklats av privatpersoner.


Ämnen i artikeln:

Telenor

"Welcome!" är en app som ska sammaföra flyktingar och svenskar. Appen har utvecklats av en rad privatpersoner med erfarenheter inom app-utveckling, programmering och marknadsföring.

Syftet är att appen ska fungera som en digital mötesplats som matchar nyanlända flyktingars behov med svenska folkets önskan att hjälpa och idén är att sänka barriärerna så att alla ska kunna engagera sig och göra något litet.

– I och med flyktingsituationen märkte vi att det fanns många som ville hjälpa till, men som inte visste hur eller så har de inte möjlighet att ägna all sin tid åt det. Vi tänkte då att vi ville skapa en mötesplats som underlättar för vanligt folk att hjälpa till med den tid och de resurser de har, säger Emma Rosman, en av initiativtagarna till appen till Dagens Media.

"Welcome!" kommer att finnas både som en hemsida och som en app till iPhone och Android. I appen kan de som vill hjälpa till lägga upp aktiviteter och svara på olika förfrågningar från människor i behov.

– De flesta som kommer hit har ju en smartphone så vi tyckte att man borde kunna använda tekniken för att se till att människor kommer i kontakt med varandra.

Telenor har även valt att sponsra sajten genom att Whitelista den, vilket betyder att alla som har Telenor-abonnemang kan gå in gratis på sajten.

– Ofta har man en telefon men inte råd med surf och då är detta superbra. Men vi för fortfarande diskussioner med de andra mobiloperatörerna och hoppas att de ska vilja hjälpa oss också.

Appen lanseras i början av december.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Telenor

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.