Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Nu stoppar även Youtube Donald Trump

Publicerad: 13 januari 2021, 06:58

Nu stoppar också Youtube, som precis som Google ägs av Alphabet, USA:s president Donald Trump.

Foto: Pixabay

USA:s president Donald Trump får inte ladda upp nytt innehåll på Youtube på sju dagar. Det sedan han ansetts ha brutit mot nätverkets regler i en video.


Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Sedan den våldsamma stormningen av Kapitolium i förra veckan i Washington DC har flera sociala medier-nätverk beslutat att stänga av USA:s president Donald Trump. Det med motivet att han vid upprepade tillfällen brutit mot deras policyer i sina inlägg.

På Facebook är presidenten avstängd fram till installationen av den tillträdande preseidenten Joe Biden, medan Twitter gått längre och stängt av Donald Trump permanent. Även Tiktok och Twitch har stoppat innehåll från presidenten.

Google-ägda Youtube har däremot låtit presidenten hållas, men nu blockeras hans konto även där – i alla fall tillfälligt. Det sedan han publicerat en video på sin Youtube-kanal där han, enligt Youtube, bröt mot nätverkets regler.

Den aktuella videon har tagits ned och kan inte laddas upp igen under hans avstängning som gäller minst sju dagar framåt.

”Mot bakgrund av den oro som finns för den pågående risken för våldsamheter har vi tagit bort nytt material som har laddats upp på Donald J. Trumps kanal eftersom det bröt mot våra regler”, skriver Youtube i ett uttalande som citeras av TT.

I en intervju med Dagens Media säger mediestratestegen Brit Stakston att plattformarnas agerande är ett resultat av oron för fortsatta angrepp.

– Det handlar om ren och skär krishantering för att inte vara den plattform som i slutändan bidrar till mer våld och angrepp. 

LÄS OCKSÅ: Motiven bakom nätjättarnas bannlysning av Trump: ”Ren och skär krishantering”

 

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.