Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Nu kan du kommunciera ännu mer i Snapchat

Publicerad: 31 mars 2016, 07:32
Uppdaterad: 31 mars 2016, 07:36

"Säg vad du vill, hur du vill", beskriver Snapchats vd den nya uppdateringen Chat 2.0.


Ämnen i artikeln:

Snapchat

I går lanserade Snapchat sin senaste uppdatering, ett drag som spås öka konkurrensen med övriga message-appar.

Enligt representanter för Snapchat beskriver företagets vd Evan Spiegel Chat 2.0, som uppdateringen kallas, med orden ”Säg vad du vill, hur du vill”. Det rapporterar Techcrunch.

Uppdateringen ger nämligen användarna bredare möjligheter i kommunikationen med andra Snapchat-användare. Bland annat genom fler än 200 klistermärken i privata chattar, video- och ljud-verktyg, som gör det möjligt att sända videos som är 10 sekunder långa, eller videos som bara innehåller ljud om du inte vill skriva.

Dessutom kan ljud- och videosamtal nu göras även om personen du vill nå inte är inne på chatten just då, vilket gör att Snapchat närmar sig att även kunna fungera som en telefon.

Uppdateringen gör det också möjligt att sända flertalet bilder på samma gång i en chat, och att redigera dem med Snapchats filter.

”Snapchat har listat ut hur man kan samla alla sätt människor som kan kommunicera på – video, ljud, text, symboler och ritade bilder – in i ett enda gränssnitt. Istället för att vara tvungen att välja på vilket av dessa sett du vill kommunicera, kan konversationen utvecklas i farten", skriver Techcrunch.

Enligt Adage ger uppdateringen också en större möjlighet för varumärken att kommunicera med sina målgrupper, dessutom lanseras en ny kundtjänst.

Uppdateringen blev tillgänglig igår 30 mars.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Snapchat

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.