Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Nu kan du kolla in dejtens favoritmusik på Tinder

Publicerad: 20 september 2016, 13:49
Uppdaterad: 20 september 2016, 13:57

Genom nytt samarbete med Spotify kan du nu addera en "Tinder Anthem" till din profil på Tinder – och kolla in dejtens favoritmusik.


Ämnen i artikeln:

TinderSpotify

Sedan tidigare har möjligheten funnits att koppla ditt Instagramkonto till profilen på Tinder, för att på så vis ge en bredare bild av dig själv. Nu utökas den möjligheten genom ett nytt samarbete mellan dejtingappen och Spotify, som tillåter användare att kolla in varandras mest lyssnade låtar på Spotify. Det skriver Techcrunch.

Även om du inte har Spotify, låter Tinder dig lägga till en ”Tinder Anthem” till profilen, en låt som automatiskt kommer börja spelas upp när andra går in på din Tinderprofil. Myspace och svenska sociala nätverket Playahead hade tidigare en liknande funktion.

 – Musik är en viktig del av att skapa nya kontakter och att lära känna redan etablerade sådana. När du går till en bar som spelar din favoritmusik, är det sannolikt att du attraheras av personer på den baren som gillar samma musik – med det här nya Spotify-samarbetet vill vi skapa en liknande effekt, säger Sean Rad, vd för Tinder, till Techchrunch.

Vid sidan av denna funtkion, lanserar Spotify även ”Tinder Music”, som består av spellistor med namn som ”Match” och ”Love at First Swipe”, för att hjälpa användare att hitta rätt spellista för rätt tillfälle.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TinderSpotify

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.