Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag24.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Nu kan du chatta privat med vänner i Facebook live

Publicerad: 26 Maj 2017, 06:49
Uppdaterad: 26 Maj 2017, 08:21

Den nylanserade tjänsten kallas "Live chat with friends". Bild: Facebook

Facebook lanserar nya funktioner för Facebook live.


Ämnen i artikeln:

Facebook

Enligt Facebooks egna siffror är Facebook live i dag en av de mest engagerande funktionerna på plattformen.

Statistik visar att användare kommenterar mer än 10 gånger så mycket på live-sändningar som på vanliga videoklipp, vilket bolaget menar tyder på att interaktion med andra användare under sändningstillfällen förhöjer upplevelsen.

"Vi har jobbat på att göra Live ännu roligare, socialt och interaktivt, exempelvis med de nya "Live interactive effects" som vi lanserade förra månaden. Idag är vi glada att kunna berätta om två nya funkioner som gör det lättare att dela upplevelser och skapa kontakt i realtid med dina vänner via Live", skriver Facebooks produktchefer Erin Connolly och Fred Beteille i ett blogginlägg.

Den nylanserade tjänsten kallas "Live chat with friends", och syftet är alltså att ge användare möjligheten att chatta med vänner under live-sändningar. Nu kommer användare kunna bjuda in sina vänner till privata chattrum – både vänner som redan tittar och vänner som kan tänkas vara intresserade av sändningen.

"Vi testar just nu den nya funktionen i mobilen i flertalet länder, och ser fram emot att lansera den bredare senare i sommar", skriver Facebookcheferna vidare.

Den andra nyheten är tjänsten "Live with", som under förra året fanns tillgänglig som testversion, men nu finns för alla via iOS. Med "Live with" kan användare sända live tillsammans med en vän – en rolig funktion för både användare och tittare.

"Att dela skärmen med en vän göra det ännu roligare och mer interaktivt att sända live – både för dig och dina tittare", fortsätter de.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.