Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Nu blir det möjligt att skicka pengar direkt i Gmail-appen

Publicerad: 15 mars 2017, 08:15
Uppdaterad: 15 mars 2017, 08:21

Bild: Google

Google utmanar PayPal och Venmo när man lanserar en ny funktion för att både skicka och begära pengar direkt i Gmail-appen.


Ämnen i artikeln:

Google

Sedan 2013 har Google Wallet varit integrerat i Gmail på webben. Nu Google nästa steg och rullar ut en ny integration för mobilen.

Med start igår kan användare i USA genom Gmail-appen på Android både överföra och begära pengar, även av personer som inte har en Gmail-adress, genom endast ett klick. Det skriver Techcrunch.

Användarupplevelsen har utformats så att pengaröverföringen går till lika lätt som att bifoga en fil. För att komma åt den nya funktionen klickar du bara på bifogat-ikonen och väljer sedan vilken summa som skickas.

Hela processen sker i Gmail-appen – du behöver inte ha Google Wallet istallerat – och du kan bestämma att pengarna du får via Gmail-appen hamnar direkt på ditt bankkonto. Inga avgifter är inblandade, enligt Google.

Techcrunch skriver att syftet med den nya funktionen till synes är att utmana appar såsom PayPal, Venmo och Square Cash.

Samtidigt är Google knappast ensamma om att utveckla möjligheter för pengaröverföring direkt i kommunikationsappar – Snapchat erbjuder sådana möjligheter i Snapcash och Facebook har en liknande funktion i Messenger.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Google

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News