Nu är Google Home här

2018-10-09 07:45  

Då lanseras Google Home i Sverige.

Google Home och Google Home Mini.

Genom att använda kommandot ”Hey Google” eller ”Ok Google” kan användaren söka på webben, kolla sin kalender, få vägbeskrivningar och tända lampor, eller spela upp musik och ställa in påminnelser, alarm eller timers.

— Svenskar är ofta nyfikna på ny teknologi och innovation, så det är med stor spänning vi ser fram emot att följa mottagandet av Google Home här i Sverige. Vår förhoppning är att produkterna ska komma att bli en hjälpande hand för människor i vardagen, och underlätta för dem att få tid över att spendera på de relationer och aktiviteter som är värdefulla just för dem, säger Anna Wikland, Sverigechef på Google, i ett pressmeddelande.

Google Home ska även vara kompatibel med flera andra varumärkens smarta produkter, som Philips Hue eller Ikeas Trådfri.

Nyligen lanserades Googles röstassistent Google Assistent för mobilen, vilket fått flera svenska annonsörer att ta fram egna tjänster för assistenten.

På den amerikanska marknaden ligger man steget före då både Amazons högtalare Amazon Echo, med röstassistenten Alexa, och även Google Home och Google Assistent funnits på marknaden i flera år.

LÄS MER: Välkommen till en tid där rösten styr allt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Åsikter & debatt