Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Logga in


Digitalt presenteras av:

Nu är Google Home här

Publicerad: 09 Oktober 2018, 05:45
Uppdaterad: 09 Oktober 2018, 05:51

Då lanseras Google Home i Sverige.


Ämnen i artikeln:

Google

Genom att använda kommandot ”Hey Google” eller ”Ok Google” kan användaren söka på webben, kolla sin kalender, få vägbeskrivningar och tända lampor, eller spela upp musik och ställa in påminnelser, alarm eller timers.

— Svenskar är ofta nyfikna på ny teknologi och innovation, så det är med stor spänning vi ser fram emot att följa mottagandet av Google Home här i Sverige. Vår förhoppning är att produkterna ska komma att bli en hjälpande hand för människor i vardagen, och underlätta för dem att få tid över att spendera på de relationer och aktiviteter som är värdefulla just för dem, säger Anna Wikland, Sverigechef på Google, i ett pressmeddelande.

Google Home ska även vara kompatibel med flera andra varumärkens smarta produkter, som Philips Hue eller Ikeas Trådfri.

Nyligen lanserades Googles röstassistent Google Assistent för mobilen, vilket fått flera svenska annonsörer att ta fram egna tjänster för assistenten.

På den amerikanska marknaden ligger man steget före då både Amazons högtalare Amazon Echo, med röstassistenten Alexa, och även Google Home och Google Assistent funnits på marknaden i flera år.

LÄS MER: Välkommen till en tid där rösten styr allt

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Google

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.