onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Nu är Bulletin live – så blir högersajten

Publicerad: 22 december 2020, 15:49

I dag gick den nya högersajten Bulletin live.

Foto: Skärmdump från Bulletin.nu

Den uppmärksammade nya högersajten Bulletin, med Paulina Neuding i spetsen, är nu i gång.

Ämnen i artikeln:

Alice TeodorescuBulletinTino Sanandaji

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Medieintresset för den nya högersajten Bulletin har de senaste veckorna varit stort. Inte minst eftersom flera opinionsbildare på högerkanten har rekryterats till sajten, däribland Alice Teodorescu Måw, Carolin Dahlman och Per Gudmundsson.

Dessutom har, enligt uppgifter till Dagens Media, tre av medarbetarna på Svenskt näringslivs nyhetssatsning F-plus gått över till Bulletin.

Efter veckor av spekulationer gick sajten i dag live och i samband med det framkom det mer information om satsningen.

Grundare av Bulletin är utöver chefredaktören och den ansvarige utgivaren Paulina Neuding också Thomas Gür, Tino Sanandaji och Pontus Tholin.

Sajten ägs och ges ut av mediebolaget Bulletin AB. Enligt den egna beskrivningen ska nyhetsförmedlingen bygga på en ”objektiv, konsekvensneutral och evidensbaserad journalistik, medan Bulletins ledarsida verkar i en liberalkonservativ tradition”. Några av de personer som – utöver ovan nämnda – har rekryterats till Bulletin är Aleksandra Boscanin, Susanna Birgersson och Per Brinkemo.

”Våra läsare ska inte betrakta Bulletin som ett ideologiskt safe space, en säker men stängd hamn för någon åsiktsriktning – om ni alltid håller med varenda skribent har vi misslyckats”, skriver Paulina Neuding i sin välkomsttext.

Men DN:s redaktionella chef Martin Jönsson låter sig inte imponeras av sajtens nyhetsbevakning. I en mediekolumn kallar han det han hittills har sett av Bulletin för ett ”magert hopkok av halvgamla nyhetsämnen, där ingen ens höjer på ögonbrynen över att 'förnedringsrånet på kyrkogården i Solna' är ett av dem”.

Vad gäller affärsmodellen kommer det inom kort att införas en betalvägg på sajten. Priset för en prenumeration blir då 100 kronor i månaden. Den som utöver sajten vill ha tillgång till podcasts och möjlighet att delta Bulletins seminarier får betala 250 kronor i månaden. Utöver det tar Bulletin emot swishdonationer.

För att förstärka sin utrikesrapportering, politiska debatt och ekonomisk analys har högersajten inlett ett samarbete med Project Syndicate, vilket innebär att Bulletins prenumeranter kommer att få tillgång till översätta artiklar från syndikeringstänsten.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev