Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Nordisk Film köper fler aktier i Star stable

Publicerad: 17 december 2018, 10:15

"Ingen tvekan för oss om att vi, när möjligheten gavs, ville stärka bandet ytterligare till företaget", säger Martin Walfisz på Nordisk Film Games.

Foto: Press

Nordisk Film ökar sin andel i spelbolaget med 15 procent.


Ämnen i artikeln:

EgmontNordisk Film

Nordisk Film köper upp ytterligare aktier i spelbolaget Star stable. Totalt köper de aktier för ett värde av 100 miljoner kronor vilket gör att Nordisk Film nu äger 40 procent av spelbolaget. 

LÄS ÄVEN: Star stables marknadschef: "Underhållning för skrikande tonårstjejer" 

Därmed ökar Nordisk Film, som ägs av Egmont, sin andel med 15 procent. De första aktierna köptes i våras som en del i bolagets strategi att investera mer i nordiska spelutvecklare. 

– Vi gillar verkligen Star stable. Teamet presterar imponerande bra och efter att vi nu varit ombord i ett halvår fanns det ingen tvekan för oss om att vi, när möjligheten gavs, ville stärka bandet ytterligare till företaget, säger Martin Walfisz, senior partner på Nordisk Film Games, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi tror att Star Stable Online har stor potential att nå nya marknader och att ge fler barn och unga från hela världen en fantastisk digital upplevelse på hästryggen. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

EgmontNordisk Film

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.