Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Nominerar sig själva i år igen

Publicerad: 24 Augusti 2012, 12:23
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:13

I dag gick Expressen ut med nomineringarna för tidningens webb-tv-pris, som delas ut under Kristallen. Liksom tidigare år finns Aftonbladet inte med på listan.


Ämnen i artikeln:

ExpressenAftonbladet

Expressen korar åter igen årets bästa webb-tv-program i samband med Kristallen. Tidningen har nominerat fyra webb-tv-program och det är upp till läsarna att sedan rösta fram vinnaren.

Bland de nominerade återfinns SvD/Marathon.se, SVT, Expressen och Svenska Fans, men liksom föregående år är inte Aftonbladet med bland de nominerade medierna.

– Vi tittar på bidragen och försöker hitta något webbunikt. Vi tittar inte på tittarsiffror eller så, utan försöker ta fasta på nytänk, säger Anna Rastner, chef för Expressen TV, till dagensmedia.se.

Precis som tidigare år har Expressen stött på hård kritik eftersom Expressen själva blivit nominerade flera gånger, trots att Aftonbladet inte fått några nomineringar. Anna Raster anser dock inte att det finns fog för att titta över nomineringarna.

– Om vi tog med Aftonbladet bara för att tysta kritiken skulle kriterierna vara värdelösa. Vi vill inte ta in någon bara för att vara schyst. Vi väljer de program vi tycker är nyskapande, säger hon och fortsätter:

– Men kritiken är redan på gång på Twitter, och det skulle ha känts konstigt annars. De tycker att Aftonbladet ska bli nominerade för att de är stora, men det är ju inte de kriterier som vi instiftat. Störst är inte alltid bäst.

De nominerade bidragen är:

Marathon.se och Svenska Dagladets " Spring!"

SVT:s " Danne & Bleckan"

Expressens " Bar & Politik"

Svenska Fans " 08 Fotboll"

Läs också:

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ExpressenAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.