tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Nokia mest omtalat i sociala medier

Publicerad: 16 februari 2012, 12:27
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:32

Pronto, den digitala byrån specialiserad på word of mouth, har tagit fram tjänsten Social Quarterly som mäter hur ofta de stora börsbolagens nämns i sociala medier.

Ämnen i artikeln:

Pronto

HW

Henrik Widell


Den senaste tvåveckorsperioden har Nokia varit det mest omnämnda företaget i sociala medier. Mest omtalade företrädare var Nordeas styrelseordförande Björn Wahlroos, allt enligt det nya verktyget Social Quarterly från Pronto.

– Vi talar så mycket om social medier i dag och då är det intressant att också se hur de stora börsföretagen och deras företrädare omnämns där, säger Karin Bill, vd på Pronto.

Företagen som mäts är de börsbolag som är noterade på OMXS30. De sociala medier som mäts är Twitter, Facebook, Youtube och den så kallade bloggosfären. Verktyget är öppet för allmänheten men vill man ha en större sammanställning får den beställas från Pronto.

Är det något som förvånar dig med de resultat ni hittills fått fram?

– Ja, faktiskt, att börsbolagens företrädare så sällan omnämns. Det pratas ju mycket om personfixeringen i näringslivet men det är främst i affärspressen. Ute bland konsumenterna är de här personerna avsevärt mycket mindre viktiga.

Social Quarterly hittar du här.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev