Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag11.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Nöjesguiden sänder sommarfestivaler

Publicerad: 8 Maj 2012, 13:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:23

Nöjesguiden ska tillsammans med livestage.se börja sända webb-tv från Sveriges sommarfestivaler. Satsningen är en del i att göra nojesguiden.se till en egen produkt.


Ämnen i artikeln:

NöjesguidenPelle Tamleht

Med start i maj ska Nöjesguiden tillsammans med musiksajten livestage.se börja sända webb-tv från Sveriges musikfestivaler under parollen Festival-TV. Bevakningen av den svenska festivalsommaren ska ske under tre månader.

– Den bästa bevakningen av denna typ av evenemang gjorde ZTV för flera år sedan. När vi nu satsat på webb-tv så har vi en chans att bevaka festivalerna lite på samma sätt, säger Pelle Tamleht, webbchef på Nöjesguiden, till dagensmedia.se.

Orsaken till att Nöjesguiden och livestage.se samarbetar är enligt Pelle Tamleht att de olika sajterna kompletterar varandra.

– Vi upptäckte att vi var på väg att göra samma sak. Istället för att konkurrera så valde vi att slå oss ihop och göra det mer än dubbelt så bra. Nu får vi både större resurser och större publik. livestage.se har vana av att publicera rörlig bild och vi har vana av redaktionell produktion, så det är en match made in heaven.

Sändningarna från festivalerna ska gå som webb-tv och podcasts och täcka såväl intervjuer som framträdanden och inblickar backstage. Enligt Pelle Tamleht är bevakningen ett sätt för Nöjesguiden att tydligare skilja papperstidningen från det digitala.

– Vi vill bredda oss på nätet och vill att nöjesguiden.se ska bli en egen produkt samtidigt som den kompletterar tidningen. På nätet vill vi göra det som vi inte kan göra i tidningen och hitta fasta format för det.

Festival-TV ska presenteras av såväl David Arkhult från livestage.se som olika Nöjesguidenprofiler, som Margret Atladottir och Brita Zackari.

För annonsörerna finns möjlighet att köpa pre rolls i anslutning till programmen.

Bland de festivaler som bevakas finns Hultsfred, Peace & Love och Popaganda.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NöjesguidenPelle Tamleht

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.