Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Njus i konkurs

Publicerad: 16 juni 2020, 11:52

Nyhetstjänsten Njus lyfte aldrig. Nu har bolaget försatts i konkurs. Isabelle Palo (i bild) har varit chefredaktör och ansvarig utgivare.

Den Sundsvallsbaserade nyhetstjänsten Njus skulle bli ett Spotify för nyheter. Nu har bolaget försatts i konkurs.


Ämnen i artikeln:

Rickard OlssonLennart Ekdal

En betaversion av Njus släpptes våren 2017 och några månader senare gick tjänsten, som Sundsvallsentreprenören Rolf Bäck tagit initiativ till, live brett.

Prenumerationstjänsten skulle samla ett flöde av lokala nyheter och såldes in som ”ett Spotify för nyheter”. Ambitionen var, enligt Isabelle Palo, chefredaktör och ansvarig utgivare, att ”återuppbygga den lokala journalistiken”. Kända profiler som Rickard Olsson och Lennart Ekdal stöttade initiativet genom att gå in som delägare.

Men ett och ett halvt år efter lanseringen stod det klart att Njus skulle behöva skruva på sin affärsmodell. I samband med det gick man också ifrån prenumerationsmodellen.

Njus lyfte dock aldrig. Och nu har bolaget försatts i konkurs, visar ett beslut från Sundsvalls tingsrätt. Det rapporterar nyhetsbyrån Siren.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Rickard OlssonLennart Ekdal

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.