Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Nio av tio handlar på nätet

Publicerad: 17 Oktober 2016, 05:00
Uppdaterad: 17 Oktober 2016, 06:07

Nästan alla svenska internetanvändare handlar över nätet, visar ny undersökning.


Ämnen i artikeln:

e-handel

De nordiska länderna är i topp i Europa när det gäller att handla över nätet.

En ny undersökning, genomförd av Audience Project, visar att nästan nio av tio svenskar, 89 procent, handlat på internet under det senaste kvartalet. I Danmark och Finland är siffran 93 procent.

Det stora flertalet av internetshopparna föredrar att göra sina inköp från en dator, men tre av tio har också gjort inköp från mobiltelefoner och surfplattor.

Kvinnor är något mer benägna att e-handla än män, enligt undersökningen, och näthandlandet är mindre bland äldre konsumenter. Åtta av tio internetanvändare över 56 år har handlat på internet under det senaste kvartalet.

Enligt en undersökning från Postnord är det bara Nederländerna och Storbritannien som har lika stor andel internetshoppare som de nordiska länderna.

Enligt Postnord har europeiska konsumenter handlat varor på nätet för knappt 2 miljarder kronor under det senaste året. Nordiska e-handlare shoppade för uppskattningsvis 6 000 kronor per person.

Ämnen i artikeln:

e-handel

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.