Nio av tio handlar på nätet

2016-10-17 07:00  
Foto: Janne Naess

Nästan alla svenska internetanvändare handlar över nätet, visar ny undersökning.

De nordiska länderna är i topp i Europa när det gäller att handla över nätet.

En ny undersökning, genomförd av Audience Project, visar att nästan nio av tio svenskar, 89 procent, handlat på internet under det senaste kvartalet. I Danmark och Finland är siffran 93 procent.

Det stora flertalet av internetshopparna föredrar att göra sina inköp från en dator, men tre av tio har också gjort inköp från mobiltelefoner och surfplattor.

Kvinnor är något mer benägna att e-handla än män, enligt undersökningen, och näthandlandet är mindre bland äldre konsumenter. Åtta av tio internetanvändare över 56 år har handlat på internet under det senaste kvartalet.

Enligt en undersökning från Postnord är det bara Nederländerna och Storbritannien som har lika stor andel internetshoppare som de nordiska länderna.

Enligt Postnord har europeiska konsumenter handlat varor på nätet för knappt 2 miljarder kronor under det senaste året. Nordiska e-handlare shoppade för uppskattningsvis 6 000 kronor per person.

Kristin Djerf

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt