Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Niclas Rahm: "Skapar engagemang genom att tillåta det"

Publicerad: 21 juni 2015, 06:10
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:57

Minnesotas pr-chef Niclas Rahm inspireras av Dream City på Roskildefestivalen.


Ämnen i artikeln:

Minnesota

Varje vecka ber Dagens Media en av Sveriges mest kreativa branschprofiler dela med sig av sina viktigaste inspirationskällor just nu.

Nu är det dags för Niclas Rahm, ny koncept- och pr-chef på Minnesota och en av dem som låg bakom Dagens Medias första dj-battle i Almedalen 2009, att berätta om vad han gillar mest just nu.

– Jag inspireras av allt och alla, samlar på mig intryck som för stunden känns som ologiska små pusselbitar. Efter tid får bitarna en logisk mening som bit för bit sätts samman till ett färdigt pussel som blir till en härlig idé, säger Niclas Rahm.

Dream City

"Just nu inspireras jag av alla 'dreamers' i Roskilde. Några av dem har redan varit på plats i ett par veckor för att skapa sitt eget ” Dream City” på Roskildefestivalen. Här är det deltagarna själva som står för allt från fantasifulla byggnationer till fluffiga foam-parties. Det är ett jättebra exempel på hur man skapar engagemang genom att helt enkelt tillåta det. Vem har sagt att det behöver finnas en färdig agenda på en konferens?"

Sociala medier

"Nätet och sociala medier är ständiga källor för inspiration. Jag är nyhetsberoende och tuggar exempelvis virtual reality-rapporten PSFK.com, Instagram, twitter, Snapchat och Facebook till frukost. Jag smygstalkar personer och företag jag ser upp till och inspireras av. Jag både tar bort och lägger till flera i veckan för variation i flödet. Jag älskar även att söka på udda hashtags för att finna nya inspiratörer."

Barn

"Tillbringa tid med barn och upptäck världen genom deras ögon. Som pappa får jag fantastiskt mycket inspiration från mina barn. Jag älskar hur de utmanar och inspirerar mig i deras ifrågasättande av allt som vi tror att vi vet och känner. Att ständigt ifrågasätta öppnar upp nya dörrar till fantasin.

Titta på barn som leker i parken, allt handlar om att ha kul, att vara nyfiken vilket jag själv tycker är nyckeln till all kreativitet, sedan bär du med dig deras förhållningsätt och glädje resten av veckan."

 

LÄS FLER BRANSCHPROFILER BERÄTTA OM SINA INSPIRATIONSKÄLLOR:

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Minnesota

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.