Newzglobe-bolaget begärs i konkurs

2011-03-08 07:41  

Bolaget har – via omfattande bluffakturor – tömts på sina tillgångar. Kvar är miljontals kronor i skatteskulder.

Skatteverket har nu lämnat in en ansökan till Stockholms Tingsrätt för att få Newzglobe-bolaget Liberate teknisk utveckling försatt i konkurs.

En konkursförhandling den 14 april avgör bolagets öde.

Meraj Syed, grundare till den kritiserade företagskatalogen Ment – som senare blev nyhetssajten Newzglobe – klev ur styrelsen för bolaget tidigare i år. Enligt Skatteverkets konkursansökan är en 24-årig kvinna, bosatt i Hägersten utanför Stockholm, nu företrädare för bolaget.

Skatteverket har, som dagensmedia.se tidigare berättat, efter en omfattande utredning kommit fram till att Liberate tömts på 10 miljoner kronor genom luftfakturor. Skatteverket ålade då bolaget att betala en skattefordran på 4,8 miljoner kronor.

Liberates skulder uppgår för närvarande till över sju miljoner kronor.

Skatteverket tror också att alla tillgångar i Liberate teknisk utveckling flyttats över till bolaget Newzglobe Business News AB, som ägs av Newzglobes chefredaktör Stefan Lidzell.

Meraj Syed har själv granskats av Skatteverket – som bland annat slagit fast att han bokfört sitt eget bröllop som kick-off.

Nyhetssajten Newzglobe har nyligen inlett en redaktionell granskning av Skatteverket.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt