Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Newsmill om SvD: ”Hönshjärnor”

Publicerad: 18 September 2009, 12:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:14

Newsmills Leo Lagercrantz till attack mot Svd-reporter.


Dagensmedia.se har tidigare berättat om hur Anna Anka i en intervju med Helsingborgs Dagblad avslöjat att det inte är hon själv som skrivit hennes uppmärksammade debattartikel. Istället ska hon ha ringts upp och intervjuats av Newsmills redaktörer, som sedan skrivit texten.

Leo Lagercrantz på Newsmill sa dock till Dagensmedia.se att han inte höll med om Anna Ankas beskrivning, och att Hollywood-frun redigerat texten ”in i minsta detalj”.

Även Svenska Dagbladet hakade på Helsingborgs Dagblads spår, enligt Leo Lagercrantz. I Newsmills redaktionsblogg beskriver han hur en ”hönshjärna” från tidningen ringde upp och krävde att han skulle erkänna att artikeln var falsk.

”Från den fina tidningen ringde man för en stund sedan och uppförde sig som yra höns. ’Erkänn, erkänn’, malde reportern. Jag förstod inte riktigt vad vi skulle erkänna. Att vi publicerat årets hetaste debattartikel? Att varje ord är Anna Ankas? Att newsmill är på väg att gå om svd.se?” skriver Leo Lagercrantz i bloggen.

Det ville inte Leo Lagercrantz göra. Istället ger han en känga åt andra debattsidor, som dagligen publicerar fejkade artiklar från ”talskrivare och pr-konsulter”.

”Men på Newsmill ändrar vi inte ett kommatecken utan skribentens medgivande. Så SvD, kvack kvack!”, avslutar Leo Lagercrantz.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.