Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Newsdesk blir internationellt - byter namn

Publicerad: 10 September 2009, 10:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:14

Imorgon lanserar Newsdesk sin internationella tjänst. Samtidigt går namnet Newsdesk i graven.


En vecka försenat lanseras nu sök- och omvärldsbevakningstjänsten Newsdesk på den internationella marknaden.

– Vi hade lite databaser som krånglade och valde att vänta en vecka istället för att lansera något som inte fungerade, säger Kristofer Björkman, produktchef och grundare av Newsdesk.

Första landet ut för lansering utanför Sveriges gränser är Norge. Den helt nydesignade sajten finns vid lansering på svenska, norska och engelska.

– Den stora delen av arbetet som gjorts under sommaren ser inte användaren utan är sådant som vi gjort för att förbereda systemen för lansering i flera länder.

Bland de nya funktionerna finns dock möjligheten för företag att blogga direkt hos Mynewsdesk och publicera mindre nyheter.

– Det finns många företag som inte jobbar med pr i traditionell mening eller aldrig skriver ett pressmeddelande men som har nyheter som kan vara jätteintressanta för journalister och andra. Med bloggen kan företag på ett mer informellt sätt berätta om saker, säger Kristofer Björkman.

Det gamla namnet Newsdesk försvinner också till förmån för Mynewsdesk. Domänen Newsdesk.se blir istället Mynewsdesk.com/se för Sverige.

– Visst finns det en fara varumärkesmässigt att byta namn och logga. Men vi har en högre ambition än att bara vara i Sverige. Vi kände att skulle vi göra något så skulle vi göra det nu.

Domännamnet Newsdesk.com ägs också av konkurrenten Pr Newswire, varifrån Mynewsdesk nyligen hämtade sin nya säljchef för Norden Jonathan Bean. Hans första uppgift är att etablera ett sälj och marknadskontor i Norge. Den nya logotypen för Mynewsdesk är skapad av Andreas Beronius från Super. Han gjorde även den gamla loggan.

Relanseringen av tjänsten innebär också att saker som tidigare kostade pengar blir gratis.

– Tidigare var det fritt att ladda upp nyheter till tjänsten. Nu blir det även fritt att ladda upp bilder, videos och liknande.

Pengar tjänster Mynewsdesk dels på Adwords och det egna systemet Newssense där relaterad information från andra företag presenteras på sidorna. Det finns också ett antal olika abonnemangsformer som företag kan betala för, bland annat för att slippa reklam på sina sidor och för att fp en egen landningssida, ett newsroom. Det går också att betala för fler funktioner för att synkronisera sitt material med andra kanaler och få statistik över vilka som besökar ens sidor hos Mynewsdesk.

Vid den internationella lanseringen kommer fokus ligga på de de sociala funktionerna och kopplingen till sociala medier genom Mynewsdesk. Med tiden ska lokala så kallade deskar byggas upp där en redaktion bygger upp innehåll och publicerar nyheter.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.