Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

News55 vänder förlust till vinst

Publicerad: 17 februari 2021, 10:56

Fredrik Lundberg, vd och medgrundare av News55.

Foto: News55

News55 kan redovisa svarta siffror för helåret 2020. Men det är en blygsam vinst.


News55 redovisar ett resultat före avskrivningar på 0,9 miljoner kronor för helåret 2020. Året innan blev det en förlust på 2,4 miljoner kronor. 

News55 beviljades innovations- och utvecklingsstöd på 792 000 kronor under förra året, men fick även del av det nyinförda redaktionsstödet, där sajten fick drygt 868 000 kronor.

LÄS ÄVEN: 1,5 miljarder i statligt stöd – här är mediehusen som kammar hem mest

Resultatet efter finansnetto är dock fortfarande negativt på -1,3 (-3,7) miljoner kronor. Det beror på en nedskrivning av goodwill på 1,1 miljoner kronor – halva värdet – från förvärvet av eventbolaget Numera Mässor.

Samtidigt ökar omsättningen från 8,2 till 9,4 miljoner kronor.

– Det är med stor tillfredsställelse, stolthet och glädje jag nu kan konstatera att den turnaround vi har jobbat för är genomförd. Vi har gått från ett företag med bekymmer i affärsmodell och kassaflöde till ett bolag som tjänar pengar och tar sats för att säkra en position inom seniortech, skriver News55:s vd och medgrundare Fredrik Lundberg, i en kommentar till rapporten.

LÄS ÄVEN:
News55 vill öka intäkterna med ny premiumtjänst
News 55 minskar både omsättning och förlust 

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News