Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag10.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Nettelbladt: "Ska bli störst"

Publicerad: 20 Juni 2012, 07:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:18

Svenska Fans-grundaren Anders Nettelbladt tar över som sportchef på Expressen.se. Nu berättar han om beslutet att ta klivet till Expressen.


Ämnen i artikeln:

Svenska FansExpressen

I våras lämnade Anders Nettelbladt sin tjänst som vd och chefredaktör på Svenska Fans. I dag tillkännagav Expressens chefredaktör Thomas Mattsson på sin blogg att Anders Nettelbladt blir sportchef på Expressen.se.

 – Jag kände tidigare i år att jag var klar med Svenska Fans och tittade efter andra utmaningar. Att jobba på en stor sportredaktion har alltid varit en dröm, och efter ett par möten med Thomas Mattsson och Per-Anders Broberg på Expressen kändes valet givet. Sedan gick det relativt fort, säger Anders Nettelbladt till dagensmedia.se, och fortsätter:

– Det känns både vemodigt och bra att lämna Svenska Fans. Företaget har varit en stor del av mitt vuxna liv, men jag lämnar när det mår bra både ekonomiskt och redaktionellt. Företaget har en ny ledning som kan ta stafettpinnen vidare.

Anders Nettelbladt gör sin sista dag på Svenska Fans den sista augusti och tillträder sin nya tjänst 10 september. Exakt vad han kommer att fokusera på i sin tjänst som sportchef är dock inte klart än.

– Jag har inte satt agendan än, men det kommer nog att klarna under sommaren. Det är en härlig utmaning att göra nätsatsningen ännu bättre och bidra med min kompetens och erfarenhet, säger han.

Hur ser du på konkurrensen med Aftonbladet?

– Aftonbladet är jättestora på nätet i dag, men mitt mål är att vi ska bli bäst på sport och på sikt också störst. Jag hoppas att jag kan hjälpa Expressen med detta.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Svenska FansExpressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.