söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Netric sales ingår avtal och lanserar Index exchange i Norden

Publicerad: 23 januari 2023, 09:39

Netric sales och Index exchange ingår samarbete.

Foto: Getty

Adtechbolaget Index exchange ska etablera sig i norra Europa. Nu ingår Netric sales avtal med bolaget och lanserar plattformen för programmatiska köp i Norden och Baltikum.

Ämnen i artikeln:

AdtechProgrammaticNyheter

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Teknik- och tjänsteföretaget Netric sales har skrivit avtal med plattformen för programmatiska köp tillika adtechbolaget, Index exchange som kommer lanseras på åtta marknader i Norden och Baltikum. Genom avtalet kommer Netric sales representera plattformen från den 1 januari i år och fyra år framåt och expandera Index exchanges teknologi hos premium-publicister och annonsörer på de nordiska och baltiska marknaderna.

LÄS OCKSÅ: Så många miljarder försvinner i ad fraud varje år i Sverige – så gör du för att rädda dina pengar

Avtalet innebär bland annat att integrera lokala publicister till plattformen, driva efterfrågan genom plattformen och ansvara för kundrelationer, konsultation och teknisk support.

I ett pressmeddelande från Netric sales skriver bolaget att det är en viktig del av strategi för tillväxt på nya marknader.

– Vi har under lång tid haft ögonen på Index Exchange och deras teknologi, det är ett bolag som ligger i framkant gällande alla typer av programmatisk handel. Vår bedömning är att det kommer finnas mycket fina möjligheter att utveckla marknaden på både köp- och säljsidan med produkter som exempelvis CTV, Connected TV, som globalt är i tillväxt. Index Exchange i kombination med vår Prebid wrapper Livewrapped kommer utgöra ett mycket starkt erbjudande till marknaden, säger Daniel Ahlbert, vd Netric sales, i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Ad fraud-gurun uppmanar svenska annonsörer att skrota programmatic: ”Ni behöver inte tro mig – testa själva” 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev