Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Netflix över 100 miljoner användare

Publicerad: 18 juli 2017, 14:44
Uppdaterad: 18 juli 2017, 14:59

Ett av Netflix flera kontor, i Los Angeles. Foto: Netflix

Amerikanska strömningsjätten Netflix slog skeptikerna på fingrarna genom att leverera ett resultat som var bättre än förväntat. Den populära tjänsten har nu dryga hundra miljoner prenumeranter världen över.


Ämnen i artikeln:

Netflix

Förra kvartalet låg Netflix strax under hundramiljonersstrecket, men lyckades under andra kvartalet öka antalet användare med drygt fem miljoner. Det innebär att tjänsten idag har 104 miljoner betalande användare.

Enligt Netflix, som har sitt huvudkontor i Kalifornien, består omkring hälften av alla prenumeranter av personer utanför USA:s gränser. Det har bidragit till att företaget lyckats öka sin omsättning med nära en tredjedel jämfört med förra året, till 2,8 miljarder dollar (cirka 23 miljarder kronor) för andra kvartalet 2017.

Det positiva resultatet fick Netflix aktie att stiga med över tio procent efter att delårsrapporten presenterats på måndagskvällen.

Netflix grundare, Reed Hastings, ska enligt BBC ha kommenterat företagets starka utveckling med att det var "belöningen av att göra fantastiskt innehåll."

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Netflix

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.