Netflix-kunder utsatta för bedrägeri – reklamaren tvingades klippa sönder sitt Mastercard

2014-10-30 10:18  

I ett mejl ber "Netflix" om dina kortuppgifter. Copywritern Ulrika Good är en av dem som drabbats av bedrägeriet.

Flera personer har fått ett mejl som till synes kommer från Netflix. Under rubriken "Uppdatering av Netflix-kontot" skriver avsändaren att mottagarens medlemskap kommer att avslutas.

Mejlet innehåller också en länk där användarna uppges fylla i sina kortuppgifter.

Men i själva verket kommer mejlet inte alls från Netflix. Istället är det ett bedrägeriförsök, så kallad phishing, som ofta drabbar välkända varumärken.

En av dem som råkat ut för bedrägeriet är copywritern Ulrika Good, som tvingades spärra och klippa sönder sitt Mastercard.

"Såg helt realistiskt ut, precis som om jag var inne på mitt riktiga konto. Men om man tittade i url:en fanns det en 2:a där. Jag trodde att jag var en kritisk och svårlurad jävel. :(", skriver hon på Twitter.

Karl Höglund på SEO-byrån Iprospect är ytterligare en som fått det fejkade "Netflix"-mejlet.

Det är inte första gången Netflix blir utsatta för phishing och så sent som i juni gick amerikanska Netflix ut och varnade sina kunder för att lämna ut sina kortuppgifter.

Dante Thomsen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt