Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Netflix drar in sex miljarder

Publicerad: 23 April 2013, 13:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:48

Under årets första kvartal har Netflix fått tre miljoner nya medlemmar som ökar intäkterna med 227 miljoner kronor.


Netflix redovisar intäkter på över en miljard dollar, ungefär 6,3 miljarder kronor, globalt under första kvartalet 2013.

Videostreamingtjänsten kom inte upp i en lika hög siffra under något kvartal förra året.

Företagets rörelseresultat landade på drygt 202 000 kronor. För motsvarande kvartal förra året blev resultatet minus 12 000 kronor.

Trots det negativa resultatet är Netflix nöjda med lanseringen av sin första egenproducerade tv-serie "House of cards" med Kevin Spacey i huvudrollen.

En oro fanns över att personer skulle registrera sig för att se serien, och sedan omedelbart avsluta sitt medlemskap. Det skedde enbart i färre än 8 000 av fallen uppger Netflix.

I Netflix kvartalsberättelse, som businessinsider.com har publicerat, går det att läsa att de är nöjda med beslutet att lägga ut hela första säsongen av serien samtidigt.

" Det skapade ett enormt brus i media och socialt, vilket stärker vårt varumärkes attribut att ge konsumenter fullständig kontroll över hur och när de avnjuter sin underhållning" står det.

Det fick bolaget att lägga ut samtliga 13 avsnitt av den nya serien "Hemlock grove" den 19 april.

Sebastian Parkkila

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.