Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Nedskärningar på Nyheter24

Publicerad: 18 december 2012, 08:47
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:00

Sedan tidigare står det klart att Nyheter24 skrotar rollen som nöjeschef. Nu kommer fler neddragningar.


I förra veckan kunde dagensmedia.se berätta att Nyheter24 slopar tjänsten som nöjeschef. I dag rapporterar dagensopinion.se dessutom att Nyheter24 tvingas till ytterligare nedskärningar – trots att tidningen har fler läsare än någonsin.

När dagensmedia.se når tidningens chefredaktör Ehsan Fadakar bekräftar han nedskärningarna.

– Vi anpassar alltid kostnaderna efter intäkterna. Därför har vi valt att skära ner under det första kvartalet nästa år. När det vänder under det andra kvartalet kommer vi även satsa hårdare än tidigare. Det kan jag garantera, säger han.

Under morgonen har det cirkulerat uppgifter om att personalstyrkan på Nyheter24 kan komma att halveras i samband med neddragningarna. Detta dementeras dock av Ehsan Fadakar.

– Det är direkt felaktigt.

Han säger också att neddragningarna enbart kommer att drabba frilansar. Bland annat tvingas en frilansare på moderedaktionen, två på sportredaktionen samt en fotograf sluta.

I dag har Nyheter24 runt 550 000 unika besökare i veckan.

– Nyheter24 är mer agendasättande och har fler redaktionella läsare än någonsin tidigare, men första kvartalet är alltid tuffast när intäkterna kommer från annonssälj. Därför gör vi som vi alltid gjort, anpassar kostnaderna efter intäkterna under en viss period.

Nyheter24:s redaktion består i dag av åtta fast anställda och sju frilansar.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.