Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Nedåt för MTG

Publicerad: 9 maj 2019, 05:59

Tillväxten för e-sporten ökar men resultatet försämras för MTG.

Foto: MTG/Bart Oerbekke

MTG presenterar den första kvartalsrapporten efter avknoppningen av Nent.

Ämnen i artikeln:

e-sportMTGNENT Group

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Tidigare i veckan presenterade Nent sin första kvartalsrapport sedan splitten från MTG. Nu är det MTG:s tur att redovisa siffror för hur årets tre första månader har gått. 

Omsättningen ökade med 3,9 procent från 931 miljoner kronor till 967 miljoner kronor. Den organiska tillväxten minskade dock med -1,7 procent.

Rörelseresultatet (EBIT) landade på -126 miljoner, vilket är en ännu större förlust jämfört med föregående år då rörelseresultatet (EBIT) landade på -79 miljoner. 

I rapporten skriver MTG att 54 miljoner kronor redovisade som jämförelsestörande poster beror på kostnader i samband med avknoppningen av Nent. 

Efter splitten består MTG av segmenten e-sport och gaming. Nettoomsättningen för e-sportsområdet landade på 336 miljoner kronor, att jämföra med 290 miljoner kronor det första kvartalet 2018. Rörelseresultatet (EBIT) landade i sin tur på -83 miljoner kronor, vilket är sämre än det första kvartalet 2018 då resultatet landade på -70 miljoner. 

”Efter nedgången i esport-intäkter under andra halvåret 2018, återvände esport-vertikalen till tillväxt i det första kvartalet 2019. Det här var en följd av vårt strategiska beslut att fokusera på den delen vi kontrollerar och driver själva (Owned & Operated ”O&O”) och endast utvalda esport-tjänster (”ESS”)”, skriver MTG i rapporten.  

Segmentet gaming redovisade en omsättning på 604 (577) miljoner kronor och uppvisade ett rörelseresultat (EBIT) på 74 (89) miljoner kronor.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev