Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Nätjättarnas vd:ar höll försvarstal i kongressen

Publicerad: 29 oktober 2020, 09:43

Twitters vd Jack Dorsey, Googles vd Sundar Pichai och Facebooks vd Mark Zuckerberg pratade i går på länk inför den amerikanska kongressen.

Foto: Wikimedia Commons

På onsdagen försvarade Facebooks, Twitters och Googles vd:ar den kontroversiella ansvarslagen ”section 230” via länk i den amerikanska kongressen.


Ämnen i artikeln:

GoogleFacebookTwitter

På plats i den amerikanska kongressen var i går Twitters vd Jack Dorsey, Googles vd Sundar Pichai och Facebooks vd Mark Zuckerberg – om än digitalt. Alla tre försvarade de den kontroversiella slagen ”section 230” som reglerar plattformarnas ansvar för vad andra skriver i deras forum. Det rapporterar Reuters.

Såväl republikaner som demokrater är överens om att section 230 bör skärpas för att nätjättarna i större utsträckning ska kunna ställas till svars. Även inom techbranschen har röster höjts kring att lagen behöver förändras. Förra hösten sade till exempel Microsofts operative chef Brad Smith att section 230 behöver avskaffas eller skärpas.

Techbolagens vd:ar hävdade i kongressen att lagen är av stor betydelse för det fria uttrycket på internet. Till skillnad från Jack Dorsey och Sundar Pichai motsätter sig dock inte Mark Zuckerberg en förändring av lagen, däremot framhåller han att det kommer att ställa högre krav på modereringen.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

GoogleFacebookTwitter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev