onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Mytastes Andereas Friis lämnar över vd-rollen

Publicerad: 20 februari 2019, 08:47

Andereas Friis får ny roll men stannar kvar inom bolaget. Foto: Janne Næss / skärmdump Mytaste

Grundare och vd Andereas Friis får ny roll inom bolaget när Mytaste group stuvar om i toppen och letar ny vd.

Ämnen i artikeln:

Mytaste

JS


I samband med att Mytaste group har fått nya huvudägare i form av Optimizer invest har bolaget fattat beslut om att rekrytera en ny vd. Detta görs för att optimera förutsättningarna för att göra en så stark tillväxtresa som möjligt och bli en globalt ledande koncern inom prestationsbaserad marknadsföring. 

Grundaren och den nuvarande vd:n Andereas Friis kommer istället få en ny nyckelroll inom koncernen. 

– Jag och min kollega Jonas Söderqvist ska fokusera mer på den operativa verksamheten, vilket är det vi gjort sedan vi startade år 2003. Vi har egentligen bara börjat på resan och har aldrig tidigare varit med på och byggt ett bolag så här expansivt. Men den största anledningen är att vi vill ha bäst kompetens på rätt plats, säger Andereas Friis, grundare och vd på Mytaste Group, till Dagens Media och fortsätter:

– Jag hoppas att detta ska tillföra en erfarenhet av bygga storskaliga organisationer. Och att frigöra tid för mig och min kollega att kunna lägga mer tid på den operativa verksamheten där vi är som starkast. Det gäller att hålla en hög innovationsgrad inom våra produkter. 

När hoppas ni kunna tillsätta en ny vd? 

– Det får ta den tid det tar till det att vi hittar en kandidat som vi känner är perfekt för rollen. Vi har inte sagt någon särskild tid, men min magkänsla säger att det kan ta allt mellan 3-9 månader. Givet uppsägningstider och andra uppdrag, beroende på vilken kandidat vi hittar. 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev