fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Mytaste växer med norska förvärv

Publicerad: 7 mars 2019, 07:47

Andereas Friis, medgrundare och vd på Mytaste Group.

Foto: Janne Næss/montage

Mytaste Group köper nätbaserade jämförelsetjänster från norska Netpixel Media och Captana.

Ämnen i artikeln:

Andereas FriisMytaste

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Verksamheterna som Mytaste förvärvar omfattar hemsidan låne-penger.com, en jämförelsetjänst för privatlån, och dessutom ett samarbete inom erbjudanden av privatlån, kreditkort och rabattkoder tillsammans med norska nyhetssajten Nettavisen. Samarbetet ska inkluderas i Mytaste Groups finansvertikal Affilijet.

Köpeskillingen landar på totalt 20,75 miljoner norska kronor, varav 14,082 miljoner norska kronor betalas kontant. Resterande betalas med nyemitterade aktier i Mytaste Group.

Beroende på omsättningstillväxten de kommande tolv månaderna kan köpeskillingen utökas med maximalt 10,75 miljoner norska kronor, varav 5,75 miljoner norska kronor i kontanter och resten i nyemitterade aktier.

– Detta förvärv är en del av vår strategi och satsning inom marknaden för prestationsbaserad marknadsföring mot privatlån där vi tar en stark position i den norska marknaden samt utökar portfolion för Affilijet genom ett samarbete med ett av de största nätbaserade nyhetsmedierna i Norden, säger Andereas Friis, vd och medgrundare av Mytaste Group, i ett pressmeddelande.

Nyligen kunde Dagens Media berätta att Andereas Friis ska lämna vd-posten på Mytaste Group.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev