Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

MTM lanserar tweets med talsyntes

Publicerad: 17 mars 2015, 10:16
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:09

Peter Wolodarski, Jenny Strömstedt och Niklas Svensson. Det är tre av journalisterna vars tweets från och med i dag kan höras på Taltidningarnas hemsida.


Ämnen i artikeln:

Granath HavasTwitter

Myndigheten för tillgängliga medier (MTM) vill informera om vad taltidningar är. Därför drar myndigheten igång en rikstäckande kampanj som ska höras i radio och synas på annonstavlor.

Dessutom tillgängliggör myndigheten en inläsning med talsyntes av ett antal journalisters Twitterflöden. Några av journalisterna vars tweets nu kan höras är Peter Wolodarski, Jenny Strömstedt och Niklas Svensson.

– De nya taltidningarna innebär att över en halv miljon svenskar äntligen kan delta i kultur- och samhällsdebatten på sina egna villkor. Det är grunden i ett demokratiskt samhälle, säger Ronald Eliasson, generaldirektör på MTM, i ett pressmeddelande.

Med detta hoppas MTM informera alla med läsnedsättning vilka som kan prenumerera på taltidningarna.

Enligt ett pressmeddelande är Sverige idag marknadsledande när det gäller att tillgängliggöra dagstidningar. Över 100 dagstidningar går att få som taltidning. Läsning sker via appen Legimus eller med en taltidningsspelare.

Exempel på läsnedsättningar är dyslexi, synnedsättning och andra funktionsnedsättningar som kan göra att man har svårt att läsa tryckt text.

Kampanjen är framtagen av Granath.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Granath HavasTwitter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.