Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

MTGx investerar i videotjänst

Publicerad: 17 September 2015, 11:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:51

MTGx inleder samarbete med startup-bolaget Jist.tv.


Ämnen i artikeln:

MTGx

MTG:s "digitala accelerator" MTGx har som mål att öka takten i digital innovation och tillväxt. Under det dryga år som MTGx har funnits har man bland annat utvecklat appar, förvärvat Youtube-nätverket Splay och nylanserat koncernens Play-tjänster.

Nu investerar MTGx nästan en halv milon kronor, 50 000 dollar, i videotjänsten Jist.tv. Investeringen innebär också att MTGx ska bidra med coaching och nätverkande i branschen.

Jist.tv, som kommer att ingå i MTGx "Media Factory 2015", känner igen höjdpunkter i filmer, vilket gör att tittaren slipper titta på hela filmklippet. Framförallt används tjänsten för att hitta höjdpunkter och live-streama e-sport.

– Jist.tv:s teknik kan snabbt och självständigt göra det möjligt för användare runt om i världen att skapa och dela kondenserade versioner eller höjdpunkter från deras spel. Det här kommer att gynna e-sportcommunityn, säger Rikard Steiber, vd på MTGx, i ett pressmeddelande.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGx

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.