Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

MTG vill öppna apotek

Publicerad: 3 Juli 2009, 05:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:18

MTG planerar nätapotek samtidigt som högsta ledningen vill sälja nätverksamheten.


Mediajätten är ett av de företag som anmält intresse till Läkemedelsverket för att driva apoteksverksmanhet i Sverige. Till Dagens Nyheter bekräftar Anders Nilsson, operativ chef på MTG, företagets planer med hänvisning till att företaget sysslat med e-handel genom bland annat CDON, Gymgrossisten och Nelly i nästan tio år.

Enligt Anders Nilsson har företaget inlett ett samarbete med Fox Farmaci som är ett av de första privata aktörerna på den svenska apoteksmarknaden.

– Vi vill kompletttera Fox Farmai genom att erbjuda ett fullt sortiment inklusive receptbelagda läkemedel på nätet, säger Anders Nilsson till DN.

Samtidigt så utryckte MTG:s vd Hans-Holger Albrecht så sent som i mitten av juni till Dagens Industri att detaljistverksamheten på nätet inom fem år förmodlingen säljs, börsnoteras eller delas ut till aktieägarna för att renodla mediaföretagets verksamhet.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.