Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

MTG störst på webbexklusiva program

Publicerad: 27 januari 2014, 08:30
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:50

MTG TV är störst på webbexklusiva program. Det visar en rapport från MMS.


Ämnen i artikeln:

MMS

Under året publicerades över 700 webbexklusiva program hos de fyra största tv-husens sajter.

Enligt rapporten hade MTG TV:s webbexklusiva program en andel på 43 procent av tittartiden 2013. Därefter följer SVT på 41 procent, SBS Discovery TV på 14 procent och TV4 på 2 procent.

SVT:s webbexklusiva program står däremot för flest antal starter. 43 procent av strömstarterna sker hos SVT, 35 procent hos MTG TV, 20 procent hos SBS Discovery TV och TV4 står för 2 procent av starterna.

Det mest sedda webbexklusiva programmet under 2013, sett till webbpublik, var ”Williams lista” i SVT. Programmet placerade sig på nio av de tio högsta placeringarna. Allra störst webbpublik hade avsnitt 2 som lockade en publik på 78 966 tittare. Det är den näst högsta noteringen för ett program sedan MMS inledde webb-tv-mätningarna 2011.

MTG TV:s mest sedda program är ”Rackartygarna”. Seriens första avsnitt nådde en webbpublik på 43 535 tittare.

Av tiden som svenskarna spenderade på webb-tv lades 1 227 062 timmar på webbexklusiva program, vilket betyder att cirka 1 procent av svenska folkets totala webb-tv-konsumtion sker på de webbexklusiva programmen.

Webbpublik indikerar storleken på den genomsnittliga publiken. Måttet är tidsbaserat och beräknas genom att dividera den totala tiden som en specifik titel har genererat under en period, med titelns längd.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MMS

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev