Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

MTG säljer Zoomin TV

Publicerad: 28 oktober 2019, 14:00

MTG säljer det globala medie- och underhållningsföretaget Zoomin TV.

MTG har ägt 100 procent av det globala medie- och underhållningsföretaget Zoomin TV. Nu säljer MTG hela sitt innehav i bolaget till techbolaget Azerion.


Ämnen i artikeln:

MTG

Zoomin TV är en global digital publicist som producerar videoinnehåll på flera språk. Bolaget har kontor i Berlin, Peking och São Paulo, med huvudkontor i Amsterdam. 

I juli 2015 förvärvade MTG 51 procent av Zoomin TV från Adversa och Evalue AG och så sent som i maj i fjol utökade MTG sitt innehav till 100 procent. Nu säljer MTG istället hela sitt innehav till köparen Azerion, ett techbolaget inom media och underhållning, har också huvudkontor i Amsterdam.

”Under de första sex månaderna 2019 har Zoomins nettoförsäljning uppgått till 50 miljoner svenska kronor och EBITDA uppgått till -34 miljoner svenska kronor. Som ett resultat av transaktionen kommer MTG att bokföra en nettoförlust om cirka 80 miljoner svenska kronor i fjärde kvartalet 2019, och kommer därtill omklassificera affärsområdet 'Other' till 'Verksamheter under avveckling'”, skriver MTG i ett pressmeddelande.

Dagens Media har sökt MTG som ber att få återkomma under dagen. 

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev