Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

MTG ökar ägandet i Splay – igen

Publicerad: 10 Juli 2015, 05:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:55

MTG blir majoritetsägare i Youtube-nätverket Splay.


Ämnen i artikeln:

SplayMTG

I slutet av 2013 köpte MTG 35 procent av Splay för 5 miljoner kronor. I januari i år utökade MTG sitt ägande till 49 procent.

Nu köper mediekoncernen ännu fler aktier i bolaget och får därmed en ägarandel på 81 procent.

Splay ska även i fortsättningen drivas av grundaren Vigor Sörman och hans team, som även kvarstår som aktieägare.

Målet är nu att accelerera Splays expansion. Enligt ett pressmeddelande genererar Splay idag över 120 miljoner visningar per månad, en ökning på mer än 900 procent sedan början av 2014, på sina 430 Youtube-kanaler. Splay har dessutom ökat försäljningen mer än sex gånger under 2014 och väntas fördubbla försäljningen under 2015.

– Splays hypertillväxt återspeglar hur attraktivt innehållet är och den stora potentialen i denna bevisade affärsmodell. Splay är ett fantastiskt underhållningsvarumärke för ungdomar och denna investering återspeglar både framgången i vårt partnerskap hittills och våra ambitioner för framtiden, säger Jørgen Madsen Lindemann, MTG:s vd och koncernchef, i pressmeddelandet

– Det ligger i linje med vår digitala strategi att investera i relevant, komplementerande och skalbart digitalt innehåll och communitys. Vi är fortfarande bara i början av resan att ta vara på Splays potential och ser fram mot att arbeta med detta begåvade och passionerade team för att fortsätta växa och utforska nya möjligheter tillsammans, fortsätter han.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SplayMTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.