Digitalt presenteras av:

MTG nu största ägaren i Innogames

MTG blir majoritetsägare i tyska onlinespelstudion Innogames och äger nu 51 procent av aktierna.

Dagens Media rapporterade i oktober förra året att MTG köpt andelar i tyska onlinespelstudion Innogames.

I samband med köpet gavs MTG rätten att köpa upp ytterligare 16 procent av aktierna till samma värdering vid ett senare tillfälle.

När MTG i förra veckan gick ut med att man säljer sin andel i den tjeckiska tv-verksamheten FTV Prima Holding, hintade koncernen om att man kommer öka sina andelar i Innogames. Detta på grund av MTG:s strategi att röra sig från traditionell tv till en mer online- och mobilorienterad inriktning.

– Vi ser stora förändringar i vad som konsumeras. Vi ser mer och mer video och underhållning som konsumeras online, sa Jørgen Madsen Lindemann då i ett pressmeddelande.

MTG har köpt de tillkommande aktierna för 82,6 miljoner euro.

– Gaming kommer att bli ett allt viktigare område för oss och tillhör den snabbast växande formen av digital underhållning och kompletterar vår affär inom esport och multiplattformnätverk. Innogames är det fösta steget i utvecklingen av denna tredje vertikal för MTGx och passar utmärkt in i vår strategi att bli ett globalt, digitalt underhållningsbolag. Vi ser fram emot att tillsammans bygga ett ännu mer framgångsrikt bolag, säger Arnd Benninghoff, exekutiv vice vd och vd för MTGx, i ett pressmeddelande.

Hanna Frick

Reporter

Publicerad 2017-05-02 06.34Uppdaterad 2017-05-02 06.34

Dela artikeln: