Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

MTG lanserar "I like radio live"

Publicerad: 4 November 2015, 13:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:23

MTG Sverige ska visa upp sin styrka som mediehus genom exklusiva spelningar med världsartister - först ut är Demi Lovato.


Ämnen i artikeln:

MTG

"I like radio live" är en helt ny plattform där MTG Sverige ska bjuda på exklusiva artistuppträdanden.

Spelningarna äger rum i MTG:s lokaler i Stockholm och det enda sättet att få biljetter är att vinna dem genom tävlingar i MTG Sveriges olika kanaler.

I samarbete med artist- och skivbolag bjuder man in lyssnare, fans, kunder och samarbetspartners till spelningar där det kommer framföras fyra till åtta låtar inför 50-150 gäster, samtidigt som den spelas in för radio, Play-kanaler och sociala medier.

Christer Modig, affärsområdeschef för radio på MTG Sverige, säger till Dagens Media att konceptet "I like radio live" är inspirerat av amerikanska "I heart radios" framgångsrika "I heart theater", ett promotionverktyg för artister, skivbolag och radiostationer.

– När jag var i USA för ett år sedan blev jag inspirerad av hur "I heart radio" jobbar. Deras spelningar i Jay Lenos gamla studio i Burbank har blivit väldigt uppskattade, där står artisterna i kö för att få vara med. Det fick mig att tänka på att MTG har en alldeles exemplarisk studio nere i källaren hos oss där vi borde kunna göra en liknande grej. Vi paketerade det hela till en färdig idé och la det under vår digitala plattform.

"I like radio live" är ett av de första plattformsöverskridande initiativen sedan bildandet av MTG Sverige och kommer gå igenom hela Sverigeorganisationen.

Först ut på "I like radio lives" scen är Demi Lovato som har haft flera världshits såsom "Cool for the summer" och "Let it go". Hon är just nu aktuell med singeln "Confident" där svenske Max Martin är en av låtskrivarna.

– Demi Lovato är en av de absolut hetaste artisterna i världen just nu, så vi kunde inte få en bättre start. Att hon väljer vår scen innebär att publiken kommer att få en exklusiv spelning med Demi Lovato på nära håll och att vi kan göra hennes spelning tillgänglig för så många fler. Det blir ett samarbete med hela MTG Sverige, radioverksamheten, skivbolaget och artisten, säger Christer Modig.

Det är på fredag den 6 november som det är premiär för "I like radio live" då Demi Lovato uppträder i MTG Sveriges studio i Stockholm. Konceptet kommer att fortsätta framåt.

– Här har vi chansen att visa upp mediehusets styrka och kombinera ihop de olika medierna. Planen är även att jobba med artister som inte är lika etablerade, så att vi ska kunna titta tillbaka och säga ’herregud, den här personen hade vi hos oss redan för flera år sedan’, säger Christer Modig.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.