MTG i digital kraftsamling

2013-06-13 08:59  

MTG lanserar MTGx, som ska vara ”x-faktorn” i koncernens digitala tillväxt.

MTGx är ett koncernövergripande initiativ som har startats för att öka takten av digital innovation och tillväxt.

MTGx ska ledas av Rikard Steiber, som nyligen värvades från Google till tjänsten som executive vice president och chief digital officer inom MTG. 

– Vi vill skapa personliga och sociala användarupplevelser som knyter samman folk med den underhållning som de älskar mest bland sina favoritfilmer, sport, serier, musik och spel, säger Rikard Steiber i ett pressmeddelande.

MTGx:s organisation består av fyra hörnstenar:

• ”xPlay”, som fokuserar på koncernens reklamfinansierade internetbaserade play-tjänster för tv-kanalerna, och den betal-tv-tjänsten Viaplay.

• ”xVentures”, som ansvarar för att ”bygga upp, hitta partnerskap och investera i en portfölj av nya underhållningstjänster”. Second screen-tjänsten Like.tv och spelportalen Viagame nämns som exempel. Fokus ligger initialt på Sverige, Storbritannien och USA.

• ”xCreations”, som ska producera digitalt innehåll för webben och mobila plattformar.

• ”xLabs”, som ska bedriva forskning och utveckling inom MTGx.

Jørgen Madsen Lindemann, vd för MTG, säger i ett pressmeddelande:

– MTGx handlar om att accelerera vår utvecklingstakt, för att säkerställa att vi fortsätter bygga vårt momentum i detta nyckelområde och för att digitalt föra människor närmare saker de värdesätter.

MTGx ska rekrytera en rad digitala talanger. Flera värvningar har redan gjorts, bland annat från Google, Spotify och Universal Music.

LÄS OCKSÅ:

MTG tar chef från Google 

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt