Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

MTG avknoppar nätbutikerna

Publicerad: 19 April 2010, 06:24
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:53

MTG vill avknoppa affärsområdet Internet retailing – två veckor efter senaste förvärvet.


MTG-chefen Hans Holger-Albrecht har tidigare flaggat för att koncernens nätbutiker kommer att "börsnoteras, ges till aktieägarna eller säljas".

På måndagsmorgonen berättar MTG att koncernen nu avser att avknoppa MTG Internet Retailing, genom att distribuera aktierna till aktieägarna. En process som väntas pågå i mellan sex och nio månader.

Dessutom har andra ägare visat intresse för företagen inom gruppen, som inkluderar Cdon.com Nelly.com, Gymgrossisten.com samt Lekmer.se.

Den senare förvärvade MTG så sent som den 6 april i år. Anledningen till att man nu vill göra sig av med affärsområdet är att MTG vill fokusera på tv-verksamheten, säger koncernchefen Hans-Holger Albrecht i ett pressmeddelande.

– Den föreslagna avknoppningen återspeglar inte någon förändring till vår digitala internetbaserade tv-strategi. Vi kommer även att fortsätta expandera vår egen närvaro online.

MTG Internet Retailings intäkter ökade med 36 procent förra året till 1,7 miljarder kronor. Rörelseresultatet gick från 83 miljoner kronor till 125 miljoner.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.