MSN relanserar sajten

2011-01-14 13:04  

MSN rullar ut en ny förstasida, med luftigare layout och integrering med sociala nätverk.

Bland förändringarna märks en enklare menyrad, och färre innehållsytor, särskilt i synfält, som gör sajten mer översiktlig och enklare att navigera.

Niclas Janson, exekutiv producent på MSN, berättar att de inspirerats av senare års ögonstudier. Många pekar på att innehållsdrivna sajter innehåller för mycket innehåll och reklam för besökarna.

– Det är för mycket intryck. Så det vi försökt göra är att ta ner antalet objekt som de tittar på, och förhoppningen är att det ska bli enklare för läsarna, säger Niclas Janson.

Dessutom har sajten nu integrerats med sociala medier, som Facebook och Twitter, samt Hotmail och Windows Live. Detta för att kunna erbjuda besökarna en startsida som bättre tillfredsställer deras internetvanor.

– MSN har tagit ett mer genomarbetat grepp på sociala medier, och vi tycker att det kändes välkommet att uppgradera lite grann och inkludera sociala medier och göra det till en mix av vårt innehåll och användarnas innehåll, säger Niclas Janson.

För tillfället berör förändringarna endast förstasidan, men Niclas Janson berättar att även andra delar av sajten kommer genomgå en uppgradering.

– Däremot vågar jag inte lova att allt ligger i linje med startsidans förändringar. Men det är samma lärdomar vi utgår ifrån: Enklare och renare för läsaren samt bättre integration med sociala medier, säger han.

Ardalan Samimi

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt