Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

MSN relanserar sajten

Publicerad: 14 Januari 2011, 12:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:25

MSN rullar ut en ny förstasida, med luftigare layout och integrering med sociala nätverk.


Ämnen i artikeln:

MSN

Bland förändringarna märks en enklare menyrad, och färre innehållsytor, särskilt i synfält, som gör sajten mer översiktlig och enklare att navigera.

Niclas Janson, exekutiv producent på MSN, berättar att de inspirerats av senare års ögonstudier. Många pekar på att innehållsdrivna sajter innehåller för mycket innehåll och reklam för besökarna.

– Det är för mycket intryck. Så det vi försökt göra är att ta ner antalet objekt som de tittar på, och förhoppningen är att det ska bli enklare för läsarna, säger Niclas Janson.

Dessutom har sajten nu integrerats med sociala medier, som Facebook och Twitter, samt Hotmail och Windows Live. Detta för att kunna erbjuda besökarna en startsida som bättre tillfredsställer deras internetvanor.

– MSN har tagit ett mer genomarbetat grepp på sociala medier, och vi tycker att det kändes välkommet att uppgradera lite grann och inkludera sociala medier och göra det till en mix av vårt innehåll och användarnas innehåll, säger Niclas Janson.

För tillfället berör förändringarna endast förstasidan, men Niclas Janson berättar att även andra delar av sajten kommer genomgå en uppgradering.

– Däremot vågar jag inte lova att allt ligger i linje med startsidans förändringar. Men det är samma lärdomar vi utgår ifrån: Enklare och renare för läsaren samt bättre integration med sociala medier, säger han.

Ardalan Samimi

Ämnen i artikeln:

MSN

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.