Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Monsterappen ska ge jobb via Facebook

Publicerad: 1 september 2011, 03:49
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:00

Monster lanserar en app där användare ska kunna dela upp sina professionella kontakter, få rekommendationer och söka jobb - allt på Facebook.


Appen är utvecklad av rekryteringsföretaget Monster i USA och har redan kommit till 36 länder.

Med appen ska användaren kunna separera sina professionella kontakter från de sociala genom att användaren själv väljer vilka delar av sin profil som arbetsgivare eller kollegor kan ta del av.

Användarna kan också knyta professionella kontakter, få rekommendationer och söka jobb direkt på Facebook.

– Vi vill nå de karriärmedvetna. Det finns ett behov på marknaden och därför utvecklas vi till att använda externa sajter och rikta oss med nischade budskap till specifika målgrupper, säger Carl Silverstolpe, vd på Monster Skandinavien.

Appen smyglanserades redan under sommaren och kan nu laddas ner på Monsters hemsida. Carl Silverstolpe tror att appen kommer att växa och utvecklas, men är ännu inte säker på hur detta kommer att ske.

– Vi vill bredda oss i hur vi kommunicerar, men det beror på vart marknaden tar vägen och vad användarna kräver. Nu ska vi få det här att flyga och bli riktigt bra, säger han.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News