Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Mondoblog om Tradedoublers avhopp: "Beklagligt"

Publicerad: 5 Mars 2012, 09:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:30

Mondoblogs vd, Marie Plosjö, kommenterar Tradedoublers avhopp. Och lovar att vid framtida annonsörsmissnöje skänka intäkterna till Barncancerfonden.


Som dagensmedia.se förra veckan berättade reagerade annonsören Euroflorist mycket starkt över innehållet på bloggen Jockiboi.se. De hade hamnat där via affiliate-nätverket Tradedoubler och annonserna plockades snabbt bort. Kort därefter valde Tradedoubler att helt avsluta samarbetet med Mondoblog, där Jockiboi är en av flera bloggare.

– Anledningen till att Tradedoubler avslutade samarbetet var bloggen Jockiboi.se som rörde upp så mycket känslor förra veckan. Han är egentligen inte en Mondobloggare men har valt att ha sin sajt hos oss, säger Marie Plosjö, vd för Mondoblog.

Hon fortsätter:

– I kontakterna med Tradedoubler sa jag att vi framöver bara skulle ha deras annonser hos de bloggare som vi har avtal med. I det avtalet förbinder sig bloggarna bland annat att ta ansvar för innehållet på sin blogg.

Vad fick ni för svar på det?

– De sa att de förstod hur vi resonerade men valde ändå att avsluta samarbetet.

Hur ser du på det?

– Det är förstås beklagligt eftersom vi vill göra alla våra annonsörer nöjda. Sedan hade vi inget större samarbete med Tradedoubler. Vi tog in deras annonser i mån av plats och med våra 2,5 miljoner sidvisningar i månaden gav det cirka 500 kronor. Efter incidenten med Jockiboi.se har Mondoblog tagit beslutet att framöver skänka sina intäkter, om en annonsörer är missnöjd med sin exponering, till Barncancerfonden.

– Förhoppningsvis kan de då känna att deras pengar går till något positivt. Vi har över 3 000 bloggare i vårt nätverk och det är synd om en enda av dem ska påverka annonsörerna beslut.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.