Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Moderaterna till nystartad byrå

Publicerad: 11 Maj 2011, 03:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:11

Nystartade byrån Salgado kommunikation håvar in Moderaterna som kund. Uppdraget: Att skruva upp Facebook-närvaron.


Ämnen i artikeln:

Moderaterna

Charlotte da Silva, med ett förflutet på mediebyrån Media View, startade i april den egna byrån Salgado kommunikation – inriktad på sökoptimering, sökordsmarknadsföring, marknadsföring inom sociala medier och webbanalys.

Byrån har redan plockat hem åtta kunder – varav en är Moderaterna.

– Jag kan inte gå in i detalj på vad uppdraget innebär eftersom det inte är lanserat än. Men det handlar om att utveckla Moderaternas Facebook-närvaro utifrån de mål som partiet har satt upp, säger Charlotte da Silva och tillägger att Moderaterna redan ligger långt fram i sin närvaro i sociala medier.

Planen är att Salgado kommunikation, som ägs till 80 procent av Charlotte da Silva och till 20 procent av Emil Paulsson, ska växa framöver.

Byrån ska precis anställa en till medarbetare.

Hur upplever du att konkurrensen är för byråer som jobbar med sociala medier?

– Konkurrensen är ganska hård. Men reklambyråer vill ofta alliera sig med en expert inom området. Vi håller på att inleda ett samarbete med en reklambyrå, säger Charlotte da Silva och fortsätter:

– Sökoptimering och sökmarknadsföring är ganska moget, många är överens om att det är en viktig beståndsdel i marknadsföringen. Sociala medier är det fortfarande många företag som inte har tagit klivet ut i, trots att kunskapen är ganska hög bland många företag.

Bland Salgado kommunikations andra kunder finns bland annat Össur Nordic samt biståndsorganisationen Hoppets stjärna.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Moderaterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.