Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

"Mobilsurfens definitiva genombrott"

Publicerad: 3 Augusti 2012, 10:44
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:15

Mobilsurfandet på svenska mobilsajter under sommartid har ökat ordentligt under de senaste fyra åren.


- Genom att titta på vecka 28 till 30 de senaste fyra åren för några av de mobilwebbplatser som redovisar sin trafik på Kia-index får vi en känsla för den dramatiska utveckling som skett. Den största webbplatsen, mobil.aftonbladet.se, har ökat ca tio gånger i antalet unika mobilwebbläsare, säger Tobias Eidem, ansvarig för KIA-index i ett pressmeddelande.

Enligt Tobias Eidem beror ökningen på att andelen som använder mobilt internet ökat, att användningen av mobilt internet har förändrats och att antalet smartphones har ökat. Dessutom är mobilsajter mer populära under sommaren.

Samtidigt säger Jimmy Rodhelind, head of digital på mediebyrån Mediacom och representant i Sveriges Annonsörers kommitté för internetmarknadsföring, att ökningen av mobilsurfandet kommer att få bäring på mediebyråernas och annonsörernas framtida arbete.

- Den här sommaren är mobilsurfens definitiva genombrott – den dramatiska ökningen i antal ögonpar på mobilwebbplatser ställer nya krav på både annonsörer och oss mediebyråer, säger han i pressmeddelandet.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.