Mobilspel ska sälja Snickers

2010-02-17 13:34  

Ett spel, fotboll och en mobiltelefon. Tillsätt till detta lite choklad, och du har ingredienserna i Snickers nya kampanj. För att locka en ung målgrupp satsar man på att marknadsföra sig med ett fotbollsspel för mobilen.

Uppdragsgivaren Snickers väljer att marknadsföra sig via ett mobilspel för Iphone och Javamobiler för att nå fram till sin målgrupp.

– Snickers konsumenter har hög mobilspelsanvändning. Vi har en ung målgrupp, och för att fånga den måste vi vara innovativa och använda oss av mer icke-traditionella mediekanaler. Vi ser denna typ av marknadsföring som ett optimalt sätt att nå fram till målgruppen, säger Anette Nordgaard, marknadschef på Snickers.

Det är mobilbyrån Mobiento som tillsammans med spelutvecklaren Mobile Interaction utvecklat spelet. Kampanjen riktar sig främst till män i 16- till 24-årsåldern och ska köras i Sverige, Norge och Danmark fram till juni. Mediestrategin har utvecklats av Mobiento och mediebyrån Initiative Universal Media, IUM.

– Så vitt vi vet är det första gången ett varumärke använder sig av ett mobilspel i marknadsföringssyfte, där man dessutom kan vinna priser. Det finns ju en massa varumärken som har applikationer för Iphone, men då är det nästan alltid nytto-appar, säger Emil Salonen, Sverigechef på Mobiento.

Spelet kommer att marknadsföras med reklam i butiker och via en mobil annonskampanj, där länken för nedladdning av spelet skickas i ett sms.

– Annonsering i mobilen är enligt alla undersökningar jag tagit del av överlägsen webbannonsering. Mobilkampanjer är lite dyrare, men ger ungefär tio gånger högre click-rate jämfört med webbannonsering med samma budskap.

Snickers väljer också att annonsera ute i butikerna, detta för att få så stor exponering som möjligt. 

Man samarbetar också med Sony Ericsson och med mobiloperatören Tre, som kommer att ha flyers om spelet i sina butiker.

– För Snickers är mobilspel klockrent, deras primära målgrupp är mycket i rörelse med mobilen i högsta hugg, och för att nå den målgruppen är mobilen som marknadsföringskanal klart överlägsen, säger Emil Salonen.

Av: Therese Johansson

therese.johansson@dagensmedia.se

Arbetsgrupp

Kundansvarig: Emil Salonen.

Projektledare: Josefin Karlsson.

Iphoneutveckling: Sebastian Nyström.

Design: Lisa Asplund.

Utveckling: Malin Löf.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt