Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag21.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Mobilsatsning på Tele2 Arena

Publicerad: 27 Augusti 2014, 05:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:30

Gratis laddstationer och solcellsanläggning i loggan på taket ska hjälpa Tele2 Arenas besökare att interagera mobilt vid evenemang.


Ämnen i artikeln:

Tele2 ArenaTele2

Tele2 Arena i södra Stockholm räknar med att anläggningen på taket kommer kunna alstra 61 000 kilowattimmar energi – vilket räcker till laddning av 6 miljoner smartphones årligen.

Den nya solcellsanläggningen, som nu tas i bruk, består av 233 paneler som är monterade efter utformningen av Tele2-logotypen på takets långsidor. Mobilladdningsstationerna kommer att installeras under hösten, enligt plan.

– Allt fler besökare interagerar med evenemang genom sina mobiltelefoner. Det är ett stort mervärde för alla men ibland behöver mobilen laddas. Med arenans nya solcellsanläggning löser vi batteristressen för många samtidigt som vi utnyttjar taket på arenan. Dessutom får Stockholm en my sevärdhet, även från luften, säger Thomas Ekman, vd Tele2 Sverige, i ett pressmeddelande.

Takanläggningen på arenan är en av Nordens största och motsvarar en yta om 385 kvadratmeter.

Arenorna vid Globenområdet ägs av Stockholms stad, genom bolaget SGA Fastigheter, och drivs av Stockholm Globe Arenas.

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Tele2 ArenaTele2

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.