Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Mobiljättar i kamp mot piratkopior

Publicerad: 1 November 2010, 13:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:33

Sony Ericsson och Nokia stämmer en kvinna efter att hon sålt piratkopierade mobiltelefoner på Blocket och Tradera. Ett vanligt problem enligt Tradera.


Ämnen i artikeln:

NokiaSony EricssonBlocketTradera

Stämningsansökningarna gäller varumärkesintrång och är två separata ärenden. Både Nokia och Sony Ericsson går dock genom advokatfirman Heidenstam.

I underlaget kan man läsa att både Nokia och Sony Ericsson flera gånger uppmanat kvinnan och hennes man att upphöra med sin verksamhet.

Blocket och Tradera har sedan tidigare dragits med problem i form av piratkopior och Anna Chrona, presschef på Tradera välkomnar initativet.

– Vi tycker att det är väldigt bra att man stämmer. Det är det enda sättet att få bort piratkopiorna.

Enligt Anna Chrona är den viktigaste verktyget när man kämpar mot piratkopior så kallade Vero:s, verified right's owners. Rättighetsinenhavare som exempelvis Sony Ericsson och Nokia som har avtal med Tradera och hjälper till att rensa ut piratkopiorna.

– De ger oss en lista på auktioner som innehåller piratkopior. Vi stänger ner auktionerna och sedan är det upp till rättighetsinnehavaren att polisanmäla.

Upplever du att piratkopior är ett stort problem?

– Inte stort men det är en utmaning.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.