Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Mobiento släpper badapplikation till mobilen

Publicerad: 28 Juli 2009, 08:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:17

Mobilföretaget Mobiento släpper den första i en serie av nya applikationer till Iphone.


Mobientos applikation, Badkartan.se, baseras på nätentreprenören Ted Valentins nättjänst med samma namn. Framöver ska fler sajter ur Ted Valentins karttnätverk omvandlas till Iphone-applikationer av Mobiento, däribland Wifikartan.se, Sushikartan.se, Hotellkartan.se, Annonskartan.se och Jobbkartan.se.

– Vi tyckte att Badkartan.se var en så bra tjänst att den borde finnas i mobilen. Och eftersom vi håller på att utveckla vår kompetens inom att utveckla appliaktioner till Iphone, tyckte vi att det här var en bra startpunkt, säger Emil Salonen, Sverigechef för Mobiento.

Karttjänsterna ska ingå som ett erbjudande i Mobientos mobila nätverk, Adiento.

– Det kommer inte att handla om några jätteintäkter men det är intressant att se hur det här fungerar. Annonsmarknaden för mobilen har en jättepotential.

Ted Valentins karttjänster bygger på ett stort mått av användarmedverkan. I till exempel Badkartan.se, som indexerar över 3 000 svenska badplatser, skriver användarna sina egna recensionr och lägger upp bilder.

– Att man nu kan sköta det på plats, med mobilen, är förstås ett plus som ger mervärde också till Ted Valentin och hans sajter, säger Emil Salonen.

 

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.